E-book: Slaapbasics van A tot Z:

een handleiding voor kinderen van 4m-4jr

"Wat is nu juist een goed slaapritueel"

"Hoeveel dutjes heeft mijn kindje nodig?"

"Wat is de optimale slaapomgeving voor mijn kindje"

"Hoeveel nachtvoedingen heeft mijn kindje nodig?"

Dat eerste jaar gebeurt er heel veel in de ontwikkeling van jonge kinderen, ook op vlak van slaap: Heeft mijn baby nu een flesje/voeding meer of minder nodig, moet bedtijd vroeger of toch later? Wat is nu alweer een goede wakkertijd voor deze leeftijd, hoeveel nachtvoedingen heeft mijn kindje nodig,... Pas op de leeftijd van 4 jaar gaat de slaap zich helemaal gaan stabiliseren. Met de kennis van de biologische slaapritmes, de slaapbiologie en het toepassen van een aangepast slaapritueel maak je het jouw kindje zo makkelijk mogelijk om in slaap te vallen.

Het E-book is heel overzichtelijk, duidelijk, open geformuleerd. Goede, praktische tips met concrete info over nachtvoedingen. Door het e-boek hebben we nu een beter zicht op een goed dagritme dat we dan ook konden toepassen. Duidelijke taal, tips & tricks en de voorbeeldroutines zijn goed uitgelegd.

Eens andere inzichteen dan de slaapadviezen van sommige 'slaapcoaches'. Zonder dwingend te zijn of je kindje te laten huilen worden er dingen voorgesteld die de slaaphygiëne kunnen verbeteren. Het e-book id goed opgebouwd en bevat heel wat goede basisinformatie.



Hoe fijn zou het zijn als:

  • Jij weet wat je kan doen in elke leeftijdsfase om de slaap te optimaliseren: Hoeveel (nacht)voedingen zijn er nodig, wat is een aangepaste wakkertijd, hoe ziet een ideale slaapomgeving eruit, slaapstruggles en oplossingen per leeftijdsfase....Je komt het allemaal te weten!
  • Hoe je voorkomt dat eenvoudige slaapvragen evolueren naar complexere vragen: Tussen 3 en 8 maanden is de soft spot, het ideale leervenster om de basis te leggen van stabiele nachtslaap.
  • Jij jouw kindje op het einde van de dag op een rustige manier en met vertrouwen in bedje kan leggen.
  • Jij weet waardoor het komt dat jouw kindje protesteert wanneer hij moet gaan slapen en welke kleine interventies je kan toepassen.

De informatie in het e-book voorkomt zoveel meer complexere slaapvragen

Het is echt niet zo raar als je niet precies weet "wat werkt" en wat je moet doen om gezonde slaapgewoonten te ondersteunen. Voor heel wat zaken in ons leven volgen we een opleiding of cursus. Behalve voor het ouderschap. Terwijl dit toch best een pittige uitdaging kan zijn. Dit e-book zit vol met tips en een concrete handvaten om op eigen tempo aan gezonde slaapgewoonten en zelfstandig (door)slapen te werken. Niet eindeloos analyseren, maar ook echt stappen zetten naar verandering adhv concrete taal en super-praktische tips waar je zelf mee aan de slag kan.

Wat zeggen andere ouders?

Ik zou het boek zeker aanraden, vooral om de basistips en voorbeelden van een bedtijdroutine en een dagschema. Ik vond het ook fijn dat er rekening gehouden wordt met borstvoeding ipv enkel met het standaard aantal voedingen bij flesvoeding.

Het boek heeft ons betere inzichten gegeven in de slaap voor onze peuter van 2,5 jaar. We zijn aan de slag gegaan met het deeltje over te veel of te weinig slaap overdag. Waarbij wij tot de conclusie kwamen dat onze peuter teveel sliep overdag. Wij zijn geleidelijk aan beginnen afbouwen naar minder slaap en sindsdien slaapt ze door. Met een goede gezinde peuter als gevolg! Er staat ook een klein deeltje in over naar school gaan, wat voor ons ook al een geruststelling is wanneer ze volgende maand start op school. De versies voor de jongere leeftijd ga ik zeker aanschaffen voor bij nummer 2, zo blijven we hopelijk niet te lang in het slapeloze sukkelstraatje hangen. Het boek is helemaal niet commercieel en leest vlot. Ik zou het iedereen aanraden die sukkelt met te weinig slaap en slechte nachten. Het is een houvast geworden.

Eens andere inzichten dan de slaapadviesboeken van sommige 'slaapcoaches'. Zonder dwingend te zijn of je kindje te laten huilen worden er dingen voorgesteld die de slaaphygiëne kunnen verbeteren. Het e-book is goed opgebouwd en bevat heel wat goede basisinfo.



Het e-boek: "slaapbasics van A-Z, een handleiding voor kinderen van 4maand-4 jaar" van Ina is een gids vol praktische tips & tricks om het slaappatroon van je kindje te optimaliseren. Met een paar kleine aanpassingen slaapt ons zoontje nu de ganse nacht door! Ervoor werd hij een paar keer wakker. De tips die Ina aanreikt in haar e-book zijn makkelijk toepasbaar maar hebben toch een grote impact gehad op het slaappatroon van ons zoontje! Deze mama en papa kunnen terug doorslapen ' snachts. Bedankt daarvoor!

Melissa, zoontje 18 maanden



Wat jij krijgt:

  • Onmiddellijke toegang het e-book. Je krijgt de pdf opgestuurd via mail.

  • Al de informatie per leeftijdscategorie
  • Al de kennis om preventief te werken aan gezonde slaapgewoonten