Los individueel gesprek (90 euro)

Wat houdt een slaapconsult in?

Advies op maat voor jouw slaapvraag (0-4 jaar)

⁠Er is geen magische oplossing om je baby te doen slapen!⁠ Het gaat vooral over jouw baby leren kennen, hen geven wat ze nodig hebben en aanvaarden dat de weg naar doorslapen voor elke baby anders is.⁠ Het gaat niet over die ultieme tip, finding that missing piece, maar over het leggen van de volledige puzzel die het slaapprobleem zal oplossen.⁠ Hoe sneller je de basis van de slaapstruggles aanpakt, hoe makkelijk jouw kindje de overgave naar slaap en lange blokjes van slaap kan maken. Dit los consult is geschikt voor al je praktische vragen voor eenvoudige slaapvragen.

  • Tijdens een consult van 45 minuten ga ik samen met jou op zoek naar de oplossing voor je slaapvraag
  • Voorafgaand aan het consult stuur ik je een uitgebreidde vragenlijst+ slaaplog (3-5 dagen), zodat ik me kan voorbereiden en ik de slaapsituatie kan analyseren.
  • Ik luister heel goed naar je slaapverhaal en haal er de slaapverstoorders uit
  • Geef ik advies op maat van jouw slaapsituatie en stellen we een plan van aanpak op
  • Je kan mij dan al jouw vragen stellen
  • Je hebt de keuze tussen een videoconsult (via zoom) of een slaapconsult in mijn praktijk te Beigem.
  • !  Er is geen begeleiding of opvolging inbegrepen tussen de consulten


Getuigenissen

We contacteerden Ina omdat het begeleiden van de dutjes van ons 7 maand oude kindje vaker en vaker gepaard ging met onzekerheid: 'Wanneer het tutje al dan niet gebruiken? Wanneer borstvoeding geven voor een dutje en wanneer ook beter niet? Wanneer het in slaap wiegen volhouden en wanneer terug gaan spelen? In slaap in bed leggen of zelfstandig in slaap laten vallen?'. We waren verdwaald in het doolhof van 'makkelijker gezegd dan gedaan' advies uit verschillende hoeken. Voorafgaand en tijdens het consult verzamelde Ina eerst uitgebreid informatie over onze specifieke situatie alvorens ze enkele gerichte handvaten en tips aanbood. We voelden ons gehoord, gesterkt en terug hoopvol. Aangezien we sinds het consult met Ina kunnen terugvallen op een duidelijk kader (en het toch nog op onze eigen manier kunnen proberen blijven doen), zouden we dit videoconsult aanraden aan andere jonge ouders die met gelijkaardige vragen worstelen.

Mijn zoontje sliep een hele tijd nogal moeilijk. De onderbroken nachten begonnen zwaar door te wegen. Dankzij twee videocalls met de slaapcoach, kreeg ik een duidelijk zicht op wat ik kon doen om mijn zoontje te helpen om beter te slapen, op mijn maat en op maat van mijn zoontje. Een videocall met Ina Van Humbeeck is een investering in de nachtrust van je kind en van jezelf. Voor mij was het de investering in ieder geval waard."Wij zijn heel erg tevreden. Op slechts een paar consults en met een paar simpele ingrepen waar we zelf nog niet hadden bij stilgestaan, boekten we resultaat. Er werd ook rekening gehouden met onze persoonlijke voorkeur, wie we zijn als gezin en waar we voor kiezen. Bedankt voor de hulp die we nodig hadden!Soorten slaapconsulten

Preventief (slaap)consult

In een preventief consult krijgen ouders al de kennis om met vertrouwen te reageren op de basis- en slaapbehoeften van hun kindje in de eerste paar weken en maanden van zijn/haar leven. Het preventieve consult bevat informatie over de slaap van hun baby, troostmethoden die passend zijn voor de ontwikkelingsfase van hun baby, het opzetten van de ideale slaapomgeving, opbouwen van een veilige hechting en tips & tricks voor een vlotte (slaap)start.

Slaapconsult voor baby's, peuter en kleuters (0-4 jaar)

Tijdens een consult ga ik samen met ouders op zoek naar de oplossing voor hun slaapvraag en geef ik advies op maat zodat ouders weten hoe ze hun kleintje kunnen helpen slapen. Ouders krijgen tijdens dit consult inzicht, kennis en praktische advies zodat ze met vertrouwen zelf aan de slag kunnen om hun kindje beter te laten (door)slapen.

Heb je liever persoonlijke ondersteuning?

Vind je het fijn om dagelijkse ondersteuning te krijgen zodat je zeker weet dat je al de adviezen goed gaan? Wil je op korte termijn naar je slaapdoel toewerken? Dan adviseer ik een persoonlijk slaaptraject.